۷۷ درصد از ارزهای دیجیتال هک شده تا ۶ ماه پس از حمله با افت قیمت مواجه می‌شوند

طبق گزارش اخیر امنیتی آن‌چین، اکثر ارزهای دیجیتال که مورد حمله هکرها قرار می‌گیرند، در زمینه بازیابی قیمت پس از حمله موفقیت چندانی ندارند. بر اساس این گزارش، بیش از ۷۷.۸ درصد از ارزهای دیجیتال هک شده، شش ماه پس از حمله با افت قیمت پایدار مواجه شده‌اند.

علاوه بر این، ۵۱.۱ درصد از توکن‌های هک شده، طی شش ماه پس از حمله به پروتکل مربوطه، با کاهش قیمت بیش از ۵۰ درصد مواجه شده‌اند. این اطلاعات از گزارش Immunefi که با Cointelegraph به اشتراک گذاشته شده، استخراج شده است.

میچل آمادور، بنیان‌گذار و مدیرعامل Immunefi، در این باره گفته است که آسیب‌های وارده به پروتکل‌ها پس از هک معمولاً بیشتر از آسیب‌های اولیه است. او در مصاحبه با Cointelegraph اظهار داشت:

“میلیون‌ها دلاری که در این حملات از دست می‌رود، به سرعت به پیش‌بینی ضررهای بزرگ‌تری منجر می‌شود که به دلیل تأثیرات بازار و وابستگی‌های مختلف، به همراه ماه‌ها زمان صرف شده برای بازسازی تیم‌ها و عملیات‌هایی که از نظر احساسی ضربه خورده‌اند، رخ می‌دهد.”

Screenshot 2024 08 21 180228
Media token price declines after hack. Source: Immunefi

افزایش آسیب‌پذیری CeFi در برابر هکرها

در گذشته، بیشتر حملات در حوزه ارزهای دیجیتال به برنامه‌های مالی غیرمتمرکز (DeFi) مربوط می‌شد. اما اکنون زیرساخت‌های مالی متمرکز (CeFi) به بزرگ‌ترین نقطه ضعف برای فضای کریپتو تبدیل شده‌اند. طبق گفته آمادور، زیرساخت‌های مالی متمرکز در سال ۲۰۲۴ بیشترین خسارات را به خود اختصاص داده‌اند.

وی در این زمینه افزود: «آسیب‌پذیری‌های زیرساختی به‌طور معمول مخرب‌ترین حملات در دنیای ارزهای دیجیتال هستند. به عنوان مثال، لو رفتن یک کلید خصوصی منجر به سرقت تمامی وجوه تحت کنترل آن خواهد شد.»

از مجموع ۱.۱۹ میلیارد دلار دارایی دیجیتال که تا به امروز در سال ۲۰۲۴ به سرقت رفته، ۶۳۶ میلیون دلار به آسیب‌پذیری‌های CeFi نسبت داده می‌شود.

Screenshot 2024 08 21 180301
Median token price declines six months after hack. Source: Immunefi

پروژه‌های معتبر کریپتو آسیب کمتری پس از هک می‌بینند

برخی ارزهای دیجیتال پس از حمله، بهتر از سایرین وضعیت خود را بهبود می‌بخشند. به گفته آمادور، توکن‌هایی که تیم‌های قدرتمندتر و پروژه‌های بزرگتری پشت خود دارند، به طور تاریخی در برابر حملات مقاوم‌تر هستند. او به پروژه‌هایی مانند BNB Chain، SushiSwap، THORChain، Olympus و Optimism اشاره کرد که پس از حملات، توانسته‌اند بازیابی خوبی داشته باشند. این پروژه‌ها یا اکوسیستم‌های بزرگی هستند که قدرت خرید بیشتری پس از وقوع چنین حوادثی دارند، یا پروتکل‌هایی با جامعه‌ اختصاصی و پایدار.

چالش‌های امنیتی در مسیر پذیرش عمومی کریپتو

حملات هکری همچنان یکی از بزرگ‌ترین موانع برای پذیرش عمومی ارزهای دیجیتال باقی مانده‌اند، زیرا میزان دارایی‌های به سرقت رفته در سال ۲۰۲۴ ممکن است از سال قبل نیز فراتر رود. تا ۲۹ فوریه، بیش از ۲۰۰ میلیون دلار به واسطه حملات هکری از دست رفته است که این رقم نسبت به دوره مشابه در سال ۲۰۲۳ که ۱۷۳ میلیون دلار دارایی دیجیتال سرقت شده بود، بیش از ۱۵ درصد افزایش داشته است.

Screenshot 2024 08 21 180404
Token price declines, major exploits. Source: Immunefi

این گزارش نشان می‌دهد که حملات هکری همچنان تهدیدی جدی برای صنعت ارزهای دیجیتال محسوب می‌شوند و توانایی بازیابی بسیاری از ارزها پس از این حملات به شدت محدود است. با این حال، پروژه‌هایی که دارای تیم‌های قوی و اکوسیستم‌های بزرگتری هستند، توانایی بهتری در مقابله با این تهدیدات و بازیابی پس از حملات دارند.

این مقاله صرفاً برای اهداف اطلاعاتی تهیه شده و نباید به عنوان مشاوره حقوقی یا سرمایه‌گذاری تلقی شود. نظرات و دیدگاه‌های مطرح شده در اینجا به نویسنده تعلق دارد و لزوماً دیدگاه‌های رسمی Cointelegraph را منعکس نمی‌کند.

برچسب ها :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *