خریداران سکه و طلا بخوانند آخرین مهلت شرکت در حراج سکه طلا مرکز مبادله ارز و طلا

به گزارش وی دنج، بر اساس شیوه‌نامه نحوه برگزاری حراج سکه طلا که در تاریخ ۱۳ شهریورماه ۱۴۰۲ از سوی سامانه مرکز مبادله ارز و طلای ایران منتشر شده است، هفدهمین جلسه حراج سکه طلا در روز دوشنبه ۲۶ شهریورماه ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد. این حراج از طریق سامانه معاملات این مرکز به آدرس اینترنتی market.ice.ir انجام می‌گیرد. در این حراج، انواع سکه‌های طلا شامل تمام سکه، نیم سکه و ربع سکه بهار آزادی ضرب سال ۱۳۸۶ بانک مرکزی و بدون بسته‌بندی به متقاضیان عرضه می‌شود.

شرایط شرکت در حراج و حداکثر ثبت سفارش

تمامی اشخاص حقیقی با تابعیت ایرانی و سن بالای ۱۸ سال تمام شمسی می‌توانند در این حراج شرکت کنند. هر متقاضی مجاز به ثبت سفارش و خرید حداکثر ۵ قطعه سکه است. این محدودیت به‌گونه‌ای اعمال شده است که می‌توان از میان تمام سکه، نیم سکه و ربع سکه ترکیبی انتخاب کرد، اما مجموع سفارش‌ها نباید از ۵ قطعه بیشتر شود. به عنوان مثال، فردی می‌تواند ۵ قطعه ربع سکه یا ترکیبی از تمام سکه و نیم سکه یا هر نوع دیگر را سفارش دهد، اما جمع کل سکه‌ها نباید از ۵ تجاوز کند.

در ضمن، متقاضیان در هر سفارش خود برای یک نوع سکه تنها یک بار قادر به تعیین تعداد و قیمت خواهند بود. یعنی فردی که قصد خرید ربع سکه را دارد، فقط یک بار می‌تواند سفارش ثبت کند و امکان تغییر یا اضافه کردن سفارش دیگری از همان نوع وجود ندارد.

زمان واریز وجه

متقاضیان می‌توانند وجه مربوط به سفارش‌های خود را از ساعت ۱۴ روز شنبه ۲۴ شهریورماه تا ساعت ۲۳ روز یکشنبه ۲۵ شهریورماه واریز کنند. پس از پایان این بازه زمانی، امکان پرداخت وجه و شرکت در حراج وجود نخواهد داشت. بنابراین متقاضیان باید توجه داشته باشند که پس از پایان زمان تعیین شده برای واریز، سفارش‌ها به صورت خودکار لغو شده و حق شرکت در حراج را از دست می‌دهند.

زمان‌بندی و نحوه برگزاری حراج

جلسه حراج راس ساعت ۱۲ روز دوشنبه ۲۶ شهریورماه آغاز می‌شود. بازه زمانی ثبت سفارش نیز از ساعت ۱۲ تا ۱۵ همان روز است. پس از اتمام بازه ثبت سفارش، فرایند نظارت و تخصیص از ساعت ۱۵ تا ۱۷ انجام خواهد شد. نتایج حراج نیز راس ساعت ۱۷ اعلام می‌شود و متقاضیان می‌توانند با مراجعه به سامانه حراج سکه طلای مرکز مبادله ایران از نتایج مطلع شوند.

شیوه برگزاری این حراج به صورت ثبت سفارش و تخصیص بر اساس اولویت قیمت-زمان است. این بدین معنی است که سفارش‌ها بر اساس قیمتی که متقاضی تعیین کرده است و زمانی که سفارش ثبت شده، اولویت‌بندی می‌شوند. در این روش، کسانی که زودتر سفارش خود را ثبت کنند و قیمت بالاتری پیشنهاد دهند، اولویت بیشتری در تخصیص سکه خواهند داشت.

نحوه بازگشت وجه

واریز وجه معاملات از طریق کارت‌های هدیه، بن کارت، کارت اعتباری مرابحه و کارت‌های بانکی فاقد شماره شبا ممنوع است. مسئولیت هر گونه مشکل در استرداد وجه بر عهده متقاضی خواهد بود. وجوه باقی‌مانده در کیف پول تا ۴۸ ساعت پس از پایان جلسه حراج به شماره شبا تعریف‌شده در حساب کاربری متقاضی عودت داده می‌شود.

متقاضیان باید توجه داشته باشند که برای بازگشت وجه باقی‌مانده در کیف پول خود، تنها مجاز به ثبت یک شماره شبا متعلق به بانک ملی ایران هستند. این شناسه بانکی باید در حساب کاربری ثبت و متعلق به خود شخص متقاضی باشد.

کارمزد و هزینه‌های عملیاتی

کارمزد معامله معادل یک در هزار (۰.۱ درصد) ارزش معامله است. این هزینه از مبلغ واریزی کسر شده و به‌صورت خودکار محاسبه می‌شود.

همچنین، متقاضیان در هنگام دریافت سکه‌های خریداری شده از شعبه انتخاب‌شده در سامانه، موظف به پرداخت ۳۰۰ هزار ریال به ازای هر قطعه سکه به‌عنوان هزینه تحویل خواهند بود. در صورتی که متقاضی نتواند طی ۱۴ تا ۲۱ روز کاری از زمان تخصیص سکه‌ها به شعبه مربوطه مراجعه کند، علاوه بر هزینه تحویل، موظف به پرداخت ۵۰۰ هزار ریال به‌ازای هر روز تاخیر به عنوان هزینه انبارداری خواهد بود. این هزینه انبارداری برای تمام سکه‌ها، نیم سکه‌ها و ربع سکه‌ها یکسان است و باید به هنگام دریافت سکه به شعبه بانک عامل پرداخت شود.

زمان‌بندی تحویل سکه‌ها

زمان تحویل سکه‌های خریداری‌شده بدون هزینه انبارداری از ۵ مهرماه آغاز و تا ۱۲ مهرماه ادامه خواهد داشت. در این بازه زمانی، متقاضیان تنها موظف به پرداخت هزینه تحویل سکه به مبلغ ۳۰ هزار تومان به ازای هر سکه خواهند بود.

اگر متقاضیان در بازه زمانی ۱۴ مهرماه تا ۲۱ مهرماه برای دریافت سکه اقدام کنند، علاوه بر هزینه تحویل، باید هزینه انبارداری نیز پرداخت کنند. هزینه انبارداری سکه طلا روزانه ۵۰ هزار تومان به‌ازای هر سکه است و این هزینه شامل روزهای تعطیل نیز خواهد بود.

چنانچه متقاضیان در مهلت مقرر برای دریافت سکه به شعبه مراجعه نکنند، معامله فسخ خواهد شد و وجه معامله پس از کسر کارمزد و سایر هزینه‌های عملیاتی به کیف پول خریدار بازگردانده می‌شود. همچنین در صورتی که معامله به دلیل عدم مراجعه خریدار به شعبه منحل شود، فرد به مدت ۱۸۰ روز از ثبت هر گونه سفارش خرید در سامانه منع خواهد شد.

تداوم حراج‌ها و امکان شرکت در دوره‌های آینده

شرکت در حراج‌های گذشته منعی برای حضور در حراج هفدهم ندارد و متقاضیان می‌توانند در حراج‌های بعدی نیز شرکت کنند. به همین ترتیب، افرادی که در حراج هفدهم شرکت کنند نیز واجد شرایط برای حضور در حراج‌های آتی خواهند بود.

متقاضیان جهت شرکت در حراج‌های سکه طلا در سامانه معاملات مرکز مبادله ایران می‌توانند در هر زمان از شبانه‌روز و هفت روز هفته به سامانه مذکور به آدرس market.ice.ir مراجعه کرده و پس از ثبت‌نام و احراز هویت، اقدام به شرکت در حراج‌ها کنند.

آمار حراج‌های پیشین

از تاریخ ۱۳ اسفندماه ۱۴۰۲ تاکنون، ۱۶ جلسه حراج سکه از طریق سامانه معاملات مرکز مبادله ایران برگزار شده است. در این حراج‌ها مجموعاً ۳۰۴ هزار و ۳۹۳ قطعه انواع سکه طلا به متقاضیان تخصیص داده شده است. از این تعداد، ۱۶۸ هزار و ۲۹ قطعه مربوط به ربع سکه، ۴۸ هزار و ۱۷۴ قطعه مربوط به نیم سکه و ۸۸ هزار و ۱۹۰ قطعه مربوط به تمام سکه بوده است.

این آمار نشان‌دهنده استقبال بالای متقاضیان از ربع سکه در مقایسه با سایر انواع سکه‌ها است، که شاید به دلیل قیمت مناسب‌تر آن نسبت به نیم سکه و تمام سکه باشد.

خریداران سکه طلا بخوانند / حراج سکه طلای مرکز مبادله ایران کی برگزار می‌شود؟

خریداران سکه طلا بخوانند / حراج سکه طلای مرکز مبادله ایران کی برگزار می‌شود؟

برچسب ها :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *