به گزارش سایت خبری وی دنج، دکتر جعفر میعادفر، رییس کمیته بهداشت و درمان اربعین، از ارائه بیش از سه میلیون و ۲۸۳ هزار مورد خدمت بهداشتی و درمانی به زائران اربعین حسینی خبر داد. در این گزارش به بررسی جزئیات این خدمات و اهمیت آنها در حفظ سلامت زائران پرداخته میشود.
ارائه خدمات بهداشتی به زائران اربعین
دکتر میعادفر با اشاره به فعالیت گسترده کمیته بهداشت و درمان اربعین در طول این مراسم، اعلام کرد که بیش از سه میلیون خدمت بهداشتی به زائران ارائه شده است. این خدمات شامل ۱۱۴ هزار مورد بازرسی بهداشتی، ۵۰ هزار مورد آموزش بهداشتی به خادمان و دو میلیون و ۸۲۳ هزار مورد آموزش بهداشتی به زائران بود. همچنین، ۵۰ هزار خدمت بهداشتی و درمانی نیز به اتباع سایر کشورها ارائه شد.
درمان گرمازدگی و انتقال بیماران
یکی از چالشهای بزرگ در طول مراسم اربعین، گرمازدگی زائران بود. بر اساس گزارش دکتر میعادفر، در این مدت ۱۵ هزار و ۷۷۸ نفر با علائم گرمازدگی در درمانگاههای پایانههای مرزی درمان شدند. این آمار نشاندهنده اهمیت آمادگی بهداشتی و درمانی در مواجهه با شرایط سخت آب و هوایی است.
علاوه بر این، اورژانس کشور نقش مهمی در انتقال بیماران و مصدومان به مراکز درمانی ایفا کرد. در طول این مراسم، ۷ هزار و ۷۵۳ بیمار و مصدوم توسط اورژانس به مراکز درمانی منتقل شدند. همچنین، ۴۳ مصدوم و بیمار توسط بالگردها و هواپیماهای بال ثابت منتقل و ۴۸۰ مصدوم و بیمار ایرانی از کشور عراق پذیرش و به مراکز درمانی منتقل شدند.
خدمات اورژانسی و بستری بیماران
در طول ایام اربعین، ۵ هزار و ۷۹۳ زائر در بیمارستانها بستری شدند و ۵۵۸ عمل جراحی اورژانسی انجام شد. این آمار نشاندهنده نیاز گسترده به خدمات درمانی تخصصی و اورژانسی در طول این مراسم مذهبی بزرگ است.
دکتر میعادفر همچنین به اعزام ۴۴۵ مصدوم و بیمار به مراکز درمانی تخصصی و فوق تخصصی اشاره کرد و افزود که ۳۱۵ زائر از خدمات رایگان دندانپزشکی و یک هزار و ۵۴۲ زائر نیز از خدمات رایگان آزمایشگاهی بهرهمند شدند.
پوشش گسترده اورژانس در مسیرهای منتهی به مرزها
رییس سازمان اورژانس کشور با اشاره به تلاشهای اورژانس پیش بیمارستانی در مسیرهای منتهی به مرزهای ورودی و خروجی غرب و شرق کشور، اعلام کرد که ۲۶۴ هزار و ۱۹۹ نفر از زائران اربعین خدمات لازم درمانی و پیش بیمارستانی را دریافت کردند. همچنین، ۲۵۶ هزار و ۴۴۶ مصدوم و بیمار به صورت سرپایی در محل درمان شدند.
از میان ماموریتهای اورژانس در ایام اربعین، ۷۳ درصد غیرترافیکی و ۲۷ درصد ترافیکی بوده است. این آمار نشاندهنده تمرکز اورژانس بر ارائه خدمات به بیماران و مصدومان در شرایط مختلف است. همچنین، ۲ درصد از خدمات گیرندگان اورژانس در این مدت، یعنی ۶ هزار و ۲۶۶ نفر، اتباع سایر کشورها بودهاند.
علل اصلی مراجعه به مراکز درمانی
دکتر میعادفر در ادامه توضیحات خود اشاره کرد که گرمازدگی، بیماریهای گوارشی، تنفسی، قلبی و مراقبتهای مادران باردار، از مهمترین علل مراجعه بیماران در این مدت در بخش سوانح غیرترافیکی بوده است. این آمار نشان میدهد که تنوع در نوع بیماریها و نیاز به مراقبتهای ویژه، از چالشهای مهم در مدیریت بهداشت و درمان در طول مراسم اربعین است.
برگزاری مراسم جاماندگان اربعین
در روز ۴ شهریورماه، مراسم جاماندگان اربعین در سراسر کشور برگزار شد. برای این مراسم، ۳۸۵ دستگاه آمبولانس، ۱۳ دستگاه اتوبوس آمبولانس، ۷۲ دستگاه موتورلانس و تیمهای بهداشتی شامل بهداشت محیط و بیماریهای واگیر، مستقر بودند. در این مراسم، خدمات درمانی و فوریتهای پزشکی به یک هزار و ۱۰۲ نفر ارائه شد و ۹۲ بیمار به مراکز درمانی منتقل شدند.